KunztBloemen KunztBloemen

De N is van mij.


Nelleke Nagtegaal, bloemstylist bij bloemenn.
Mijn liefde voor bloemen is langzaam gegroeid. Om nooit meer weg te gaan.
Als ik met bloemen aan het werk ben, en dingen creëer doet de rest van de wereld even niet mee.
Graag ga ik op zoek naar iets dat mijn bloemwerk 'net iets anders' geeft. Het kan een klein detail zijn. Een bijzondere tak, mooie grassen of het gebruik van een onverwacht materiaal. Ook kan een pot of vaas, gevonden op een markt of bij een kringloop het uitgangspunt zijn van een arrangement. Waar het kan, gebruik ik materialen graag opnieuw maar creëer ik wel steeds iets nieuws. Met fotografie kan je de schoonheid van bloemen en materialen nog meer benadrukken. Door er anders naar te kijken, het anders te belichten of door in te zoomen op een detail te verheffen tot kunst. Voor aan de muur of op je bureau. Dat idee speelde al langer in m'n hoofd. Maar dan heb je wel een creatieve fotograaf nodig die haar hart volgt en graag buiten de lijntjes kleurt. Een samenwerking met Saskia was geboren.

Instagram:
@nn_bloemenn

De Z dat ben ik.


Saskia Koot, fotograaf van ZassFotoos.
Mijn passie is het fotograferen van mensen en het fotograferen van bloemen, maar dan niet op een standaard manier. Ik treed graag buiten de kaders, en experimenteer graag met licht, invalshoeken en nabewerkingen.
En wat ik ook belangrijk vind, is om niet in herhaling te treden. Dus ik maak geen foto's die het zelfde zijn als een eerdere foto serie, elke serie is uniek. Ik luister naar mijn gevoel, en handel daar ook naar. Of het nu gaat om foto's schieten, of om het nabewerken. Alleen zo kan ik een creatief resultaat bereiken, waar ik zelf achter kan staan.
Het idee om foto's te maken van bloemen, of stillevens met bloemen in de hoofdrol, speelde al een tijdje in mijn hoofd. Dit zou ik graag willen doen, maar ook weer niet op de standaard manier.
Toen bleek dat Nelleke een kunstenaar is met bloemen, boeketten, en ideeën , was de samenwerking snel een feit. Het voelt voor mij als een soort Ying en Yang. We vullen elkaar prima aan, in creativiteit, inspiratie en in zakelijk aspect.

Instagram:
@ZassFotoos